Zuid-Amerikaanse kip met rijst

Zuid-amerikaanse kip_1

Vandaag deel ik opnieuw een receptje van de Weight Watchers met jullie en dit receptje zou weleens een favoriet kunnen worden op drukke dagen! Snel klaar, aangezien ik het recept met 30 minuten heb ingekort, bomvol smaak en vooral erg voedzaam. Ideaal dus voor die dagen waarop je thuis komt van het werk en geen zin/tijd heb om nog een uur in de keuken te staan. Een echte topper dus deze Zuid-Amerikaanse kip met rijst! Klein tipje; gooi de peultjes pas 5-10 minuten voor het einde in de pan, dan blijven ze lekker knapperig. Ik deed ze samen met de rijst in de pan en daardoor werden ze helaas toch wat slapjes. Benieuwd geworden naar het recept? Lees dan snel verder!

Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gr. kipfilet, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 paprika’s, in reepjes gesneden
  • 200 gr. peultjes
  • 250 gr. rijst
  • 2 tl. tijm (vers of gedroogd)
  • 3 tl. Canjunkruiden
  • peper & zout
  • 600 ml. hete kippenbouillon
  • 1 el. tomatenpuree
  • olijfolie

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Neem een grote (hapjes-)pan en verwarm er een beetje olijfolie in. Voeg de kipblokjes toe en bak ze rondom bruin. Voeg vervolgens de ui, knoflook en paprika’s toe en bak het goed door. Schep de tijm en Canjunkruiden door het kip-groentemengsel en bak even kort mee.
  2. Doe de rijst in de pan en schep het even goed door elkaar. Meng de tomatenpuree met de kippenbouillon en schenk het in de pan.
  3. Roer alles een goed door, leg de deksel op de pan en laat het ongeveer 25 minuten zachtjes sudderen (of totdat het vocht helemaal is opgelost). Voeg 5-10 minuten voor het einde de peultjes toe, zodat ze lekker knapperig blijven.
  4. Verdeel de rijst over 4 borden en serveer.

Wat is jullie favoriete gerecht op die o zo drukke dagen?

Liefs,
Floortje

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *