Zoete aardappelstamppot

Wij zijn toch wel fan van de zoete aardappel. Dat komt omdat hij zo lekker veelzijdig is. Je kan er frietjes van maken, hem in een quiche doen of in een quesadilla en je kan er zelfs een cake van maken! Dan is een zoete aardappelstamppot eigenlijk maar heel gewoon… Het is eigenlijk een groente en daarom heb je meteen je portie groente voor een dag binnen als je deze stamppot maakt. En de smaak is heerlijk, Jasmijn heeft dit ook als eerste hapje gehad! Dus heb je zin in een lekkere stamppot, maak dan deze van zoete aardappel.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 2 handjes rucola
  • 30 gram pijnboompitten
  • 75 gram Parmezaanse kaas

Bereiding:

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze gaar in een pan met een beetje zout.
  2. Rasp de Parmezaanse kaas. Rooster in een koekenpan de pijnboompitjes.
  3. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Eventueel gebruik je nog wat kookvocht om het smeuïger te maken.
  4. Voeg de rucola, kaas en pijnboompitjes toe. Schep het geheel goed om en garneer eventueel nog met wat Parmezaanse kaas.

Wij aten er een ribkarbonade bij maar dat hoeft natuurlijk niet! Je kan er een stukje vis bij serveren of lekker vegetarisch.

Smakelijk, Marjolijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *