Zoete aardappelstamppot met feta

Op dit moment ben ik helemaal into de zoete aardappel. Deze oranje aardappel smaakt iets zoeter (duh) dan de aardappel die normaal ’s avonds op tafel komt. Of het nu zoete aardappelfrietjes zijn, gepoft en vervolgens gevuld of als stamp, met de zoete aardappel kun je alle kanten op! Vandaag deel ik dit recept van zoete aardappelstamppot met feta en rucola met jullie. Voeg voor wat extra bite nog een een paar handjes cashewnoten toe. Eventueel kun je er nog wat zongedroogde tomaatjes doorheen doen of vervang de rucola door stukjes bladspinazie. Kortom, deze stamp kun je helemaal aanpassen aan jouw wensen! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.

Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 kg. zoete aardappel (geschild en in stukken gesneden)
  • 100 gr. feta (in blokjes gesneden)
  • rucola
  • peper & zout

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Kook de zoete aardappel in een ruime pan met wat zout gaar in ongeveer 10 minuten.
  2. Stamp de zoete aardappelen met behulp van een stamper fijn, totdat je een fijne stamp hebt. Heb je je stamp liever wat grover? Zorg dat dat er wat stukjes zoete aardappel overblijven. Breng op smaak met peper & zout.
  3. Verdeel de stamp over 4 borden, garneer met een handje rucola en verdeel er de blokjes feta over.

En klaar is je stamppotje van zoete aardappel met feta en rucola. Super simpel én lekker goedkoop. Een prima budgetmaaltijd wat mij betreft, waarmee je eindeloos kunt variëren.

Liefs,
Floortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *