Zoete aardappel en broccoli schotel

De feestdagen zijn weer voorbij en het nieuwe jaar is begonnen! Veel mensen willen aan het begin van het jaar die extra kilootjes kwijt waardoor je kleding de afgelopen weken net iets strakker is gaan zitten en daar ben ik geen uitzondering op. Nu ga ik niet streng diëten, maar gezonder eten (meer groente & fruit en minder snoepen) en het rondje sportschool weer oppakken, kan natuurlijk nooit kwaad. Daarom trap ik vandaag af met een heel gezond, maar o zo lekker gerecht! Wanneer je deze heerlijke zoete aardappel broccoli schotel maakt, heb je meteen je dagelijkse portie groenten binnen. De zoete aardappel is een gezond alternatief voor de gewone reguliere aardappel en je kan er alle kanten mee op. Veel meer dan een stukje gegrilde vis of een kipfiletje heeft deze lekker groenteschotel niet nodig. En de sinaasappel-peperdressing geeft het een pittige smaak. O ja, Zusjes koken over staat de gehele maand in het teken van gezond koken. Zo geven we je genoeg inspiratie om het nieuwe jaar goed te starten. Fijn 2015 allemaal!

Voor 3-4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 kleine zoete aardappels of anders 1 grote (500 gr.)
  • 4 el. zonnebloemolie
  • 500 gr. broccoli
  • 1 rode peper
  • 2 bosuitjes
  • 2 knoflookteentjes
  • sinaasappel-peperdressing voor erbij

De bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met wat bakpapier.
  2. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in de lengte in repen (zoals frietjes) en verdeel ze over de bakplaat. Sprenkel er 2 el. zonnebloemolie over en bestrooi met zout. Bak de zoete aardappel, onder regelmatig omscheppen, in 45 minuten goudbruin en gaar.
  3. Wanneer de zoete aardappel een half uur in de oven liggen, snijd je de broccoli in roosjes en blancheer je ze kort in koken water. Snijdt de rode peper en de knoflook fijn en snijd de bosui in ringen.
  4. Verhit 2 el. olie in een wok en bak de ui 1 min. Voeg de rode peper en de knoflook toe en bak kort aan. Meng de broccoli erdoor en verwarm even mee.
  5. Schep de aardappel op een grote schaal en meng de broccoli erdoor. Serveer de sinaasappel-peperdressing er apart bij.

Liefs,
Floortje

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *