Zijhaas met pesto in parmaham

Zijhaas met pesto in parmaham 2

Voor het kerstmenu van vorig jaar hadden wij gekozen voor deze zijhaas met pesto in parmaham. Het voordeel van deze zijhaas is dat hij niet in de oven hoeft! Vaak heb je tijdens het kerstdiner al genoeg dingen die in de oven moeten en daar is nu eenmaal niet genoeg plaats voor. Vandaar dit stuk vlees wat heel makkelijk in de pan is klaar te maken. Wanneer je met meerdere personen bent, heb je alleen een grote koekenpan nodig waar 2 of 3 stukken zijhaas in kunnen. Verder is het ook niet veel werk en sta je tussen het voor- en hoofdgerecht niet lang in de keuken. Terwijl het vlees gaart, kun je jezelf bezig houden met de bijgerechten.

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 1 zijhaas
  • 4 eetlepels pesto genovese
  • 5 plakken parmaham
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 25 gram rucola
  • Parmezaanse kaas

Bereiding:

  1. Besmeer de zijhaas rondom met de pesto. Leg 4 plakjes parmaham iets overlappend naast elkaar. Leg er de zijhaas op en leg de laatste plak parmaham in de lengte erbovenop. Rol het vlees op in de ham en zorg dat het helemaal bedekt is.
  2. Rooster in een koekenpan de pijnboompitten zonder olie of boter. Laat ze afkoelen op een bord.
  3. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak het vlees in 15-20 minuten bruin en vanbinnen gaar. Haal het vlees uit de pan en laat het even rusten onder aluminiumfolie.
  4. Verdeel de rucola over een schaal en snijd het vlees in plakjes. Leg het vlees op de rucola en bestrooi met de pijnboompitten. Schaaf als laatste er wat Parmezaanse kaas over.

Smakelijk!

Marjolijn en Floortje

Zijhaas met pesto in parmaham

2 thoughts on “Zijhaas met pesto in parmaham

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *