Wortelsoep

Wortelsoep 2

Ik was laatst weer eens plaatjes aan het zoeken op Pinterest en kwam toen een wortelsoep tegen. Dat leek me eigenlijk best lekker. Ik heb afgelopen herfst voor het eerst een soep gemaakt, dat was deze kruidige kokos-pompoensoep. Ik had het veel moeilijker verwacht, maar het viel me enorm mee! Ik had al een staafmixer, maar hij was gewoon nog nooit gebruikt. Nu leek deze wortelsoep mij ook heel erg lekker, dus afgelopen week was het zover. Helaas was ik iets te scheutig met het sinaasappelsap en deed ik er twee sinaasappels in. Dat maakte de soep toch te zoet, dus ik heb hem aangepast en hoop dat hij zo lekker genoeg is!

Ingredi├źnten voor 4 personen:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 bos wortels, geschild en in kleine schijfjes
  • 750 ml. kippenbouillon
  • 1 sinaasappel
  • 4 eetlepels kookroom
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui toe. Strooi wat zout op de ui en bak tot de ui zacht is, dat duurt zo’n 4-5 minuten. Voeg de wortels toe en bak nog eens 10 minuten.
  2. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook op middelhoog vuur. Draai het vuur laag en kook tot de wortels zacht zijn, dat duurt zo’n 30 minuten.
  3. Rasp de sinaasappel en pers deze daarna uit. Voeg de rasp en het sap toe aan de bouillon en roer goed door.
  4. Zet het vuur uit en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
  5. Zet de pan weer op het vuur en verwarm de wortelsoep nog even. Schep het in 4 kommen en druppel in elke kom een eetlepel kookroom. Maak af met wat peper.

Heb jij nog lekkere maaltijdsoepen met groenten?

Smakelijk!

Marjolijn

Wortelsoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *