Worstjes met balsamicotomaten

Worstjes uit de oven met balsamicotomaten 2

Ik merk dat ik weinig zin heb om de keuken in te duiken. Ik wil graag makkelijke maaltijden, die ook niet veel voorbereidingstijd kosten. Mijn leven is al druk genoeg op dit moment. Als ik thuiskom van het werk, moet koken, de kleine eten moet geven en daarna naar bed moet brengen, merk ik dat wij er zelf weleens bij inschieten. Onze maaltijden vallen op dit moment in de categorie makkelijk en heel snel klaar! Vooral niet veel moeite doen of te veel voorbereidingstijd. Deze worstjes met balsamicotomaten uit de oven zijn heel makkelijk te maken! Alle ingrediënten gaan in een ovenschaal in de oven en verder heb je er geen omkijken naar. Dat is nog eens een goede maaltijd als je weinig tijd hebt!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 6 Catalaanse braadworstjes
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 rode ui, in partjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 30 ml balsamicoazijn
  • basilicumblaadjes
  • Turks brood
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schep de worstjes om met de knoflook, ui, olijfolie en zout en peper naar smaak in een ovenschaal. Bak onafgedekt 15 minuten in de oven.
  3. Voeg de cherrytomaatjes en de balsamicoazijn toe en schep het geheel nog eens om. Zet nog 15 minuten in de oven of tot de worstjes gaar zijn. Doe eventueel ook nog het Turks brood nog even in de oven, zodat het lekker warm is.
  4. Doe de basilicumblaadjes erdoor en serveer met een lekker stuk warm Turks brood. Hiermee kan je nog lekker in de saus dopen!

Smakelijk!

Marjolijn

Worstjes uit de oven met balsamicotomaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *