Wat eten we met Pasen

bananenbrood close

Vrolijk Pasen allemaal! Zitten jullie inmiddels al gezellig aan het Paasontbijt of zijn jullie nog druk bezig met de voorbereidingen voor de Paasbrunch? Eigenlijk gaan we er wel vanuit dat je alles in huis hebt voor een heel lekker en gezellig Pasen, maar mochten je nog in de stress zijn of op zoek zijn naar ideeën, lees dan snel verder! Vandaag vertellen je namelijk wat er deze Paasdagen allemaal bij ons op tafel komt te staan! Fijne dagen allemaal!

Brood en muffins

Tijdens de Paasbrunch zetten we het liefst mandjes op tafel met daarin verschillende soorten broodjes en/of brood. Van heerlijke knapperige broodjes met verschillende zaden tot luchtige (chocolade-)croissantjes. Maar daarnaast is het ook erg leuk om je gasten te verrassen met een aantal zoetigheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze bosvruchtenmuffins. Een stukje stoll met wat roomboter mag eigenlijk ook niet ontbreken tijdens de Paasdagen! En als je echt wilt uitpakken voor je gasten, kun je ook hele leuke mini-quiches serveren zoals deze.

Eieren

Geen Pasen zonder eieren. Tijdens de Paasbrunch wordt vaak een zacht of hard gekookt eitje gegeten. Wat dacht je bijvoorbeeld van romig roerei? Lekker met gerookte zalm of andere vleeswaren. Hier komen deze lekkere eieren in potjes op tafel. En mocht je voorkeur dan toch uit gaan naar een hard gekookt eitje, serveer ze dan met een leuk kleurtje. Hoe je dat doet met natuurlijke kleurstoffen lees je hier.

Sappen


Er gaat niets boven een lekker vers geperst sapje tijdens een uitgebreid ontbijt. Verse jus d’orange doet het vaak al goed, maar wanneer je eens iets anders wilt kun je bijvoorbeeld kiezen voor een shake met citrus of banaan, zoals deze. Of wat dacht je van een heerlijke smoothie met mango, banaan en sinaasappel? En het fruit dat je over houdt, zet je gewoon in schaaltjes op tafel, zo kan je meteen snoepen van wat vers fruit.

Zoetigheden

Naast alle hartige dingen is het ook erg leuk (en lekker!) om wat zoetigheden te serveren. Er gaat toch niets boven een lekkere plak cake na zo’n stevige brunch? Dit bananenbrood maakte Marjolijn vorig jaar met Pasen en is nog steeds een grote favoriet. Floortje maakt vandaag een lekkere crumble en morgen, wanneer we samen eten, komt er een lekkere taart met rabarber op tafel. Misschien wel deze. Krijg je vanmiddag gasten? Verras ze dan eens met een schaal zelfgemaakte soesjes. En voor het echte Paasgevoel, mogen deze schattige schaapcupcakes natuurlijk niet ontbreken!

Keuzes zat en wij weten zeker dat hier iets tussen staat voor een smaakvol Pasen! Wat staat er bij jou op tafel met Pasen?

Liefs,
Floortje & Marjolijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *