Vindaloo – Foodblogswap

Eind van de maand; dus tijd voor de Foodblogswap! Deze maand mochten we iets koken van Es’ Factory. Geregeld neem ik een kijkje op de blog van Esmee; moeder, kookgek, creatief én blogger. Zo komt het recept voor pizzadeeg ook van haar blog. Terwijl ik door de lijst met recepten aan het scrollen was, kwam ik het recept voor Vindaloo tegen. Aangezien het een gerecht is waar ze bij haar thuis een moord voor doen, was de keuze voor mij snel gemaakt. Vindaloo is een Indiaase curry die iets zuurder is doordat er azijn aan toegevoegd is.  Daarnaast is deze curry ook een stuk pittiger dan andere Indiaase curry’s. Wij aten er zelfgemaakt naanbrood bij (recept volgt snel!) en basmatirijst. Een absolute aanrader en ook wij hebben er hier in huis weer een favoriet gerecht bij! Benieuwd naar het recept voor deze heerlijke vindaloo? Lees dan snel verder!

Het recept heb ik hier en daar een beetje aangepast. Zo heb ik sucadelappen gebruikt (heel on-Indiaas, ik weet het haha), die door het lange stoven heerlijk mals waren geworden. Wil je geen sucadelappen gebruiken, pak dan net als Esmee schouderkarbonade of ga voor kipdijvlees (verkort dan de stooftijd naar 1.5 – 2 u.). Daarnaast voegt Esmee op het einde nog santen toe, maar daar heb ik helemaal overheen gelezen (oeps!). Omdat de curry wel heel pittig was, heb ik op het eind nog wat yoghurt toegevoegd.

Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 kilo sucadelappen, in blokjes gesneden
  • 7 cm. verse gember, in stukken
  • 4 knoflook teentjes
  • 2 grote uien, in stukken
  • 3 rode pepers, in stukken (ik heb de zaadjes erin gelaten, wil je het iets minder pittig? Haal dan de zaadjes eruit)
  • 2 el. gemalen koriander
  • 1.5 el. komijnzaad
  • 1 el. paprikapoeder
  • 3 tl. cayennepoeder
  • 2 tl. garam masala (kerriepoeder)
  • 2 el. fenegriek
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 2 blikken tomatenblkjes
  • 150 ml. (appel-)azijn
  • peper & zout

De bereidingswijze voor de vindaloo is als volgt:

  1. Bestrooi het vlees met peper & zout, verhit wat olijfolie in een grote (hapjes-)pan en bak hierin het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet even apart.
  2. Hak ondertussen in een blender de gember, knoflook, ui en pepers tot een gladde pasta. Voeg eventueel wat olijfolie toe, zodat het echt een pasta wordt.
  3. Doe de pasta in de pan met het achtergebleven vet en bak net zo lang totdat de geuren vrij komen. Voeg vervolgens de koriander, komijnzaad, paprikapoeder, cayennepeper en de garam masala toe en bak het even goed door.
  4. Doe het vlees terug in de pan, voeg de tomatenblokjes en de fenegriek toe en verkruimel er de bouillonblokjes over.
  5. Giet de azijn in de pan, roer alles goed door en breng het zachtjes aan de kook
  6. Zet het vuur laag, plaats een warmteverdeler op het vuur en laat het vlees met het deksel op de pan zo’n 3-3.5 uur sudderen. Roer regelmatig om en voeg indien nodig wat water toe, om te zorgen dat er genoeg vocht in de pan zit!

Benieuwd naar wat er deze maand van onze site wordt gekookt? Neem dan een kijkje op de blog van Judith: Jude’s diner.

Fijn weekend allemaal!

Liefs,
Floortje

One thought on “Vindaloo – Foodblogswap

  1. Ik typ dit heel voorzichtig, zodat gezin niet de vindaloo ziet…..

    Leuk stukje heb je er van gemaakt! En leuk dat je het pizzadeeg ook al kende. Soms zo jammer dat je niet echt kunt zien wie er is op je blog. Anders zwaaide ik even naar jullie. 🙂

    Oh! En gefeliciteerd met de kleine die op komst is. Daar slaan mijn hormonen van op hol….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *