Varkensreepjes met honing en banaan

 

Dit recept heb ik al heel lang in mijn map zitten. Mijn schoonmoeder maakte het een keer en toen heb ik aan haar het recept gevraagd. Op de foto ziet het er niet zo mooi uit, maar geloof me als ik zeg dat het zeker de moeite waard is! Deze varkensreepjes met honing en banaan zijn lekker zoet en het vult goed. Nu is de Mr. altijd wel te porren voor banaan, dus dan zit ik wel goed met dit gerecht. Het is niet moeilijk te maken en dus ik zou zeggen probeer het eens!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram rijst
  • 2 bananen, in plakjes
  • 2 eetlepels wokolie
  • 1 prei, gesneden in ringetjes
  • 500 gram varkensreepjes (ik gebruikte
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel honing
  • 1 bakje boemboe Babi Ketjap

Zo maak je dit:

  1. Bereid de rijst volgens de verpakking.
  2. Verwarm een wok op hoog vuur en voeg de wokolie toe. Roerbak de prei 5 minuten.
  3. Voeg het vlees met de ketjap toe en roerbak het 5 minuten mee. Voeg vervolgens de banaan en de honing toe en roerbak nog eens 2 minuten. Schep de boemboe erdoor en laat het gerecht nog een paar minuten pruttelen.
  4. Serveer met de rijst.

Smakelijk eten!

Marjolijn

3 thoughts on “Varkensreepjes met honing en banaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *