Valentijn kersenflapjes

Vandaag is het Valentijnsdag, dé dag om door te brengen met je lief. Gezellig samen iets leuks doen, elkaar verrassen met een leuk cadeautje én natuurlijk lekker eten met elkaar. Natuurlijk kun je samen een gezellig restaurantje opzoeken, maar samen de keuken induiken is net zo leuk! Deze Valentijn kersenflapjes zijn een hele lekkere afsluiter van jullie dinertje en ze zijn ook nog eens heel makkelijk om te maken. Lees snel verder voor het receptje!

Voor 4 flapjes heb je de volgende ingredienten nodig:

  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • Kersen (ik gebruikte taart & vlaaifruit)
  • 1 ei, losgeklopt
  • poedersuiker om te bestrooien

Zo maak je de kersenflapjes:

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden en bekleed een bakplaat met wat bakpapier.
  2. Steek hartjes uit het bladerdeeg. Ik gebruikte hiervoor een een koekjessteker, maar je kan ze natuurlijk ook met een mesje snijden.
  3. Schep wat kersen op de helft van de hartjes, plaats de andere hartjes hier bovenop en druk ze zachtjes op elkaar.
  4. Bestrijk met de los geklopte ei en bak de flapjes 15 min. in de hete oven of totdat ze mooi goudbruin geworden zijn.

Hier in het zuiden is daarnaast het Carnavalsfeest begonnen, dus Valentijn ziet er hier iets anders uit. Maar voor iedereen een hele fijne dag vandaag!

Liefs,
Floortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *