Uienquiche

Uienquiche 2

Ik heb dan wel geen oven, maar uit mijn combimagnetron kan ik ook hele mooie gerechten tevoorschijn toveren. Ik heb nu al een aantal keer een quiche gemaakt. Waarschijnlijk omdat ze zo goed lukken, want in mijn vorige huis, met oven, maakte ik nooit quiche! Nu vind ik het ook leuk om niet een standaardquiche te maken, maar eens een keer iets aparts. Zoals deze uienquiche bijvoorbeeld. Ideaal omdat we daarna na de film zijn gegaan en ik tijdens de film ook nog wat wil snoepen en niet vol wil zitten van het eten!

Ingrediënten:

  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 uien, in ringen
  • 3 rode uien, in ringen
  • 4 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 150 gram Gorgonzola (kaas), in stukjes
  • 2 tl. Provençaalse kruiden
  • quichevorm (Ø 26 cm), ingevet

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bekleed de quichevorm met het deeg. Verhit de olie in een koekenpan en bak alle uien in 10 min. lichtbruin en zacht. Schep de ui in de vorm.
  3. Klop de eieren los met de slagroom. Voeg de kaas, kruiden, peper en zout toe. Schenk over de uien.
  4. Bak in 35-40 min. goudbruin en gaar.

Als variatie zou je nog spekblokjes in de quiche kunnen doen. Deze bak je dan eerst uit en dan doe je de ui hierbij. Je hoeft dan geen olijfolie te gebruiken.

Smakelijk!

Marjolijn

Uienquiche

One thought on “Uienquiche

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *