Udonnoedels met garnalen

Udonnoedels met garnalen 2

Toen ik laatst een keer in de toko was, zag ik deze udonnoedels. Ik wist dat ik nog een recept had liggen met deze noedels en besloot ze mee te nemen. Helaas had je voor dat recept ook nog vispasta nodig en dat is hier in het zuiden niet verkrijgbaar. Ik moest dus het recept helemaal aanpassen en heb daarom deze udonnoedels met garnalen verzonnen. Laat je niet ontmoedigen door de lijst met ingrediënten, het is heel snel klaar en super makkelijk om te maken!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram udonnoedels
  • 1 prei, fijngesneden
  • 200 gram taugé
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en in ringetjes
  • 8 grote rauwe garnalen, gepeld en darmkanaaltjes verwijderd
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels fijngesneden koriander
  • olie om te roerbakken

Bereiding:

  1. Spoel de noedels af onder koud stromend water, laat ze uitlekken en doe ze in een kom. Voeg de prei, tauge, garnalen en eieren toe en schep alles goed om.
  2. Verhit de wok op hoog vuur en doe er een scheutje olie in. Roerbak de noedels, groenten en garnalen tot de garnalen verkleurd zijn.
  3. Voeg de sojasaus, rijstazijn en koriander toe. Als laatste voeg je nog de bosuitjes en rode peper toe.
  4. Verdeel in 2 kommetjes en serveer!

Dat is toch supersnel klaar? Smakelijk!

Marjolijn

Udonnoedels met garnalen

2 thoughts on “Udonnoedels met garnalen

    • Bedankt voor je reactie Cecile! Jouw oosterse noedels zien er ook lekker uit! Zeker een keer uitproberen, maar wel met een kleine aanpassing, want broccoli is hier niet echt favoriet 😉 Liefs, Marjolijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *