Triple chocolate cookies

Al enige tijd terug had chocolate cookies gemaakt. Ik maakte foto’s, maar toen ik de foto’s op de pc wilde zetten ging er iets mis. En omdat ik ook net op dat moment last had van opruimwoede en de foto’s meteen verwijderde op mijn telefoon en de prullenbak ook eens leegde, baalde ik enorm! De koekjes waren inmiddels op en mijn foto’s verdwenen… Dus ik moest de koekjes opnieuw maken! Hè wat vervelend nou toch… Dit keer veranderde ik er nog wat aan zodat er drie verschillende soorten chocola in gingen. En ze zijn heerlijk! Af en toe kom je zo’n blokje chocola tegen en dat maakte het helemaal niet vervelend om zo’n koekje te eten. Het vervelende alleen is dat je er niet te veel achter elkaar moet eten, omdat ze dan zo op zijn! Ook weten hoe je deze heerlijke triple chocolate cookies maakt? Kijk mee.

Ingrediënten voor ongeveer 25 koekjes:

  • 165 gram witte basterdsuiker
  • 175 gram bruine basterdsuiker
  • 150 gram zachte ongezouten boter
  • 1 ei
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 225 gram bloem, gezeefd
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel bakpoeder, gezeefd
  • 150 gram pure chocola, fijngehakt
  • 150 gram witte chocola, fijngehakt
  • 100 gram melkchocola, fijngehakt

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Mix de witte en bruine basterdsuiker met de boter en de vanille-extract 10 minuten in een keukenmachine of met de mixer.
  3. Voeg het ei toe en klop het er goed door. Voeg daarna de bloem, het zout en de bakpoeder toe en klop het op de laagste stand tot het een deeg wordt.
  4. Spatel de chocola erdoor en meng het goed. Maak van een eetlepel deeg een bal en druk het iets plat. Leg de balletjes op het bakpapier, maar laat voldoende ruimte over. De koekjes zullen namelijk iets uitlopen.
  5. Bak ze in 18-20 minuten bruin en laat afkoelen op een rooster.

Smakelijk!

Marjolijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *