Trapani Fusilli met pancetta

Trapani Rigatoni met spek 2

Zoals jullie inmiddels wel weten, staat er 1 keer per week pasta bij ons op het menu. Ik houd van de snelle pastarecepten, ideaal als je thuiskomt van het werk en je niet al te veel meer hoeft te doen. Pasta’s zijn een goede bodem, zeker als je daarna nog gaat sporten of op stap gaat! Het ligt bijna nooit te zwaar op de maag. Zo ook met deze trapani fusilli met pancetta. Het fijne is dat in dit recept alles wordt gesneden in een keukenmachine, dus dat bespaart een hoop tijd! Een aanrader dus!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram fusilli
  • 1 rode peper
  • 1 bakje cherrytomaten
  • 1 teen knoflook, gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 pakje pancetta
  • 1 bakje basilicum
  • 40 geraspte Parmezaanse kaas
  • keukenmachine

Bereiding:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het steeltje van de peper en rol tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Doe de tomaten, knoflook, peper en 2 eetlepels olie in de keukenmachine en pureer. Houd apart.
  2. Snijd of scheur de pancetta in kleine stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de stukjes spek 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg het tomatenmengsel en de helft van de basilicum toe. Draai het vuur laag.
  3. Giet de pasta af en meng met het tomatenmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de kaas en de rest van de basilicum.

Smakelijk eten!

Marjolijn

Trapani Rigatoni met spek

One thought on “Trapani Fusilli met pancetta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *