Thaise biefstuksalade met komkommer

Thaise biefstuksalade met komkommer 2

Als wij doordeweeks moeten werken, eten we altijd pas rond half 7. Ik heb altijd een weekmenu gemaakt voordat ik boodschappen ga doen en weet dus al precies wat we gaan eten. Dit is heel handig, want dan hoef je ’s avonds niet nog te bedenken wat je wil eten en hoef je ook niet nog snel boodschappen te doen. Deze Thaise biefstuksalade met komkommer is ideaal als snelle maaltijd. In de tijd dat de biefstuk moet marineren, kan je alvast beginnen met de rijst en het snijwerk van de andere ingrediënten. Ik vind een wokschotel altijd lekker, zeker met taugé. Ik maak alleen niet zo vaak een wokgerecht met biefstuk, omdat ik dat zonde vind van de biefstuk.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • 3 cm verse gember, geschild
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 3 eetlepels vissaus
  • 300 gram biefstuk in reepjes
  • 150 gram boontjes
  • 2 eetlepels roerbakolie
  • 1 komkommer, in halve plakjes
  • 125 gram taugé
  • 300 gram pandanrijst

Bereiding:

  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd in ringetjes. Rasp de groene schil van de limoen, pers de vrucht uit, maar houd het sap apart. Rasp de gember en voeg deze samen met de limoenrasp, peperringetjes, sesamolie, vissaus en rijstazijn toe aan de biefstukreepjes. Laat afgedekt 30 minuten staan buiten de koelkast.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de boontjes 4 minuten. Giet af en spoel koud onder de kraan zodat ze niet verder garen.
  4. Neem het vlees uit de marinade en bewaar de marinade. Dep de biefstuk droog met keukenpapier. Verhit de roerbakolie in een wok en roerbak het vlees op hoog vuur 3 minuten.
  5. Neem uit de wok en doe de boontjes, komkommer, taugé en marinade in de wok. Roerbak 2 minuten en voeg het vlees weer toe. Besprenkel naar smaak met limoensap. Verdeel over vier borden en serveer de rijst in kommetjes erbij.

Smakelijk!

Marjolijn

Thaise biefstuksalade met komkommer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *