Tagliatelle met zalm en avocado

Onze vakantie zit er al weer twee weken op, maar wat hebben we een heerlijke tijd gehad in Italië. We genoten van het prachtige weer, het heerlijke eten en natuurlijk onze eerste zomervakantie met de kleine meid. Wat was dat genieten! De Mr. is nu al een week aan het werk en ik mag deze week alvast langzaam gaan wennen aan het schoolse leven dat volgende week begint. Maar zo’n vakantiegevoel wil je altijd zo lang mogelijk vast houden. En hoe doe ik dat? Door lekker Italiaans te koken! Ons geluk is dat er genoeg Italiaanse recepten te vinden zijn. Ook ben ik sinds kort wel fan van gebakken zalm. Toen we deze tagliatelle met zalm en avocado op hadden, zei ik meteen dat we vaker gebakken zalm moeten eten. Ik ga dus binnenkort maar eens op zoek naar andere bereidingswijzen of lekkere recepten. Dit recept was heerlijk, maar eerlijk gezegd een beetje omslachtig om te maken. Drie pannen tegelijk op het vuur, het scheelt dat de Mr. op tijd thuis was om de kleine bezig te houden! Ik merk nu namelijk dat het echt spitsuur is rond etenstijd, zeker met een gezin. Gelukkig maak ik een eetplanning dus ik hoef niet nog iets op het laatste moment te verzinnen of te halen en dat scheelt al een stuk. Maar de kleine eten geven, zelf koken en eten en daarna de fles voordat ons meisje al weer naar bed gaat. En dan heb ik het niet eens over de dagen dat we sporten, ieder een andere dag, of dat de Mr. ’s avonds moet werken. Kortom, heb je eens wel tijd genoeg of hulp in de keuken? Dan is deze tagliatelle met zalm, avocado en spinazie zeker wel een aanrader!

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 150 gram tagliatelle
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 avocado
  • 1/2 eetlepel baharat (kruiden van Jonnie Boer)
  • 150 gram zalmfilet
  • 200 gram spinazie

Bereiding:

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de avocado over de helft en verwijder de pit en de schil. Snijd plakjes in de lengte.
  3. Meng 1 eetlepel olijfolie met de baharat en smeer hier de zalm aan beide zijden mee in. Verhit een grillpan en gril de zalm voor een 5-8 minuten. Doe er ook de avocadoplakjes bij. Keer halverwege.
  4. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de knoflook samen met de spinazie. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de zalm in stukjes over de tagliatelle samen met de spinazie en de avocado.

Smakelijk eten!

Marjolijn

2 thoughts on “Tagliatelle met zalm en avocado

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *