Tagliatelle met pompoen en geitenkaas

Ik kwam een recept tegen waar een halve Hakaido pompoen in verwerkt was. Omdat wij met zijn tweeën zijn, moest ik natuurlijk nog iets verzinnen met de andere helft van de pompoen. Als snel kwam ik op deze tagliatelle met pompoen en geitenkaas. Pompoen en geitenkaas is een geweldige combinatie! Ik had deze gemaakt op een maandagavond, aangezien het nog steeds onze sportavond is. Helaas verkijk ik me toch altijd weer op het schoonmaken van die pompoen! Het is zo veel werk. Nu haal ik de schil er al af met de dunschiller, maar voordat je alles in blokjes hebt gesneden, ben ik zeker een halfuur verder. Houd hier dus rekening mee in de bereiding! Gelukkig duurde het heel lang voordat de oven was voorverwarmd. Het vervolg is gelukkig wel zo klaar en het smaakte heerlijk!

Ingrediënten (4 personen):

  • 400 gram pompoen (ik nam een halve Hakaido pompoen), schoongemaakt en in blokjes
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 400 gram tagliatelle
  • 150 gram geitenkaas
  • 1 zak rucola
  • evt. 2 eetlepels olijfolie
  • evt. 50 gram walnoten

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Meng de pompoen met de ui, knoflook en olijfolie in een ovenschaal. Bestrooi met zout en peper naar smaak en rooster de pompoen 30 minuten in de oven.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Giet de pasta af en meng het pompoenmengsel er door heen. Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met rucola en geitenkaas. Ik heb er nog wat olijfolie overheen gesprenkeld.

Smakelijk!

Marjolijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *