Tagliatelle met garnalen

Maandagavond is eigenlijk nog steeds de avond waarop wij pasta eten. Het is nu eenmaal makkelijk, goed vullend en snel klaar. Nu heb ik al zoveel soorten pasta’s gemaakt, dat het soms moeilijk is om nog iets anders te verzinnen met maar een paar ingrediënten. Gelukkig is daar altijd inspiratie op internet en daar vond ik dan ook deze tagliatelle met garnalen. Sinds de nieuwe keuken hebben wij ook een Quooker en dat is toch wel een uitkomst. Het water voor de pasta kookt al bijna en dan kan ik meteen beginnen met de saus. Nu duurt het soms echt maar een kwartier voor alles op tafel staat. Ik vind tagliatelle een van de lekkerste pastasoorten en die gebruik ik ook het meest. Natuurlijk kun je dit ook met spaghetti maken.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram tagliatelle
  • 15 garnalen (ik gebruikte garnalen uit de diepvries)
  • 1/2 theelepel chillipoeder
  • peper en zout
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 10 cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 handje basilicumblaadjes, gescheurd
  • olijfolie

Bereiding:

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bestrooi de garnalen met chillipoeder, peper en zout. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en doe hier de garnalen in. Na twee minuten voeg je de knoflook toe. Na 1 minuut doe je cherrytomaten erbij en verwarm je alles nog een minuutje.
  3. Giet de tagliatelle af en doe deze in de wok bij het tomatenmengsel. Schep goed om zodat de tagliatelle een lekker laagje krijgt van het tomatenmengsel. Verdeel het daarna over twee borden en doe er de basilicumblaadjes bij.

Eet smakelijk!

Marjolijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *