Taco met chorizo, aardappel en tijm

Taco met chorizo

Ik had al eerder zin in deze taco met chorizo, aardappel en tijm, maar toen was de chorizoworst op bij de slager. Wat baalde ik toen! Gelukkig had ik een goed alternatief. Maar het verlangen naar deze taco’s bleef natuurlijk. Dus deze taco met chorizo, aardappel en tijm moest ik nog een keer maken. Ik vind deze zo lekker omdat de chorizo misschien wel wat vet is, maar door de aardappel merk je dat niet zo heel erg! Het is een makkelijk te maken gerecht en het leuke is dat je alles in aparte schaaltjes opdient zodat iedereen aan tafel zelf zijn taco kan samenstellen. Je kan het ook als een voorgerecht maken en dan reken je 1 taco per persoon.

Ingrediënten:

  • 350 gram aardappels
  • 1/2 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 200 gram verse chorizoworst, in blokjes gesneden
  • 1 klein bosje tijm, fijngehakt
  • zeezout en peper
  • 8 kleine tortilla’s

Bereiding:

  1. Snijd de aardappelen in blokjes van gelijke grootte en kook ze gaar in een pan met water en zout.
  2. Bak de ui glazig, voeg de knoflook toe en bak nog 3 minuten.
  3. Meng de chorizoblokjes en de aardappelblokjes erdoor. Zet het vuur hoog en bak alles nog 5 minuten.
  4. Roer de tijm, peper en zout naar smaak erdoor.
  5. Zet alle ingrediënten voor de tacovulling op tafel klaar, zoals deze salsa van verse tomaten en guacamole.

Hoe eet je een taco?

  1. Vul een taco met de vulling van chorizo en aardappel.
  2. Schep je favoriete salsa en eventueel wat guacamole op de taco.
  3. Pak de taco in je hand en eet met smaak!

Liefs, Marjolijn

Taco met chorizo 2

One thought on “Taco met chorizo, aardappel en tijm

  1. Pingback: Quesadilla met zoete aardappel en chorizo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *