Suikervrije mueslirepen

Mueslireep_1

Aangezien ik nog steeds bezig ben met het aanleren van een gezondere levensstijl, ben ik op dit moment de Voedselzandloper aan het lezen (een review van het boek én het gelijknamige kookboek volgen!). Maar ik kan jullie alvast verklappen dat leven volgens deze theorie niet aan mij is besteed. Zo min mogelijk brood, pasta, rijst en aardappelen…dat zijn geen dingen die ik graag laat staan, want ik hou gewoon van mijn boterhammetje en ook rijst vind ik een van de lekkerste dingen om te eten, haha. Het ontbijt, de lunch en het avondeten sla ik eigenlijk nooit over (in het weekend wil ik het ontbijt en de lunch nog weleens combineren), maar rond 4 uur gaat er in mijn hoofd een bel rinkelen en snak ik naar zoetigheden. En als je daar eenmaal aan begint, dan is het einde (bij mij) zoek. Tijd dus om op zoek te gaan naar een tussendoortje dat ik zonder schuldgevoel kan wegsnoepen. Mueslirepen zijn daarvoor ideaal, want ze zijn lekker én ze vullen ook een beetje. Nu zitten de mueslirepen uit de winkels vol gestopt met suikers, dus ik ging zelf aan de slag. Het resultaat; deze heerlijke mueslirepen die niet alleen suikervrij, maar ook nog eens lactose- én glutenvrij zijn! Een absolute aanrader!

Voor 12 repen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 bananen
  • 140 gr. havermout vlokken
  • 20 gr. walnoten, in kleine stukjes gesneden
  • 20 gr. pompoenpitten
  • 20 gr. rozijnen
  • 10 gr. lijnzaad
  • 1 tl. kaneel
  • 1 appel, in kleine blokjes gesneden
  • 2 el. zonnebloemolie
  • 2 el. water
  • geraspte kokos

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden en bekleed een ovenschaal met bakpapier (cakeblik of brownievorm werkt ook prima).
  2. Doe de 2 bananen in een keukenmachine en mix ze totdat je een glad mengsel hebt. Voeg alle ingrediënten toe, behalve de geraspte kokos, en meng het goed door elkaar.
  3. Schep het muesli-mengsel in de vorm en strijk het glad met de bolle kant van een lepel. Het mengsel moet ongeveer 1,5 cm. dik zijn. Strooi er vervolgens de geraspte kokos over.
  4. Zet de ovenschaal in de oven en bak de mueslirepen in 25-30 minuten gaar en goudbruin. Haal uit de oven, laat geheel afkoelen en snijdt in gelijke stukken.

Hebben jullie nog tips/ideeën voor gezonde én lekkere tussendoortjes?

Liefs,
Floortje

4 thoughts on “Suikervrije mueslirepen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *