Suikervrij bananenbrood

Suikervrij banenbroodEen tijdje terug reviewde ik het boek de voedselzandloper al voor jullie en sindsdien probeer ik wel een beetje op te letten wat ik eet. Met mijn 3 standaardmaaltijden lukt dat prima en daarnaast eet ik ook elke dag een stuk fruit. Er is alleen één klein struikelblok, de welbekende 4uurs dip. Op dat moment snak ik gewoon naar iets zoets en een wandeling naar de snoepautomaat is dan soms het gevolg. Tijd om op zoek te gaan naar gezonde, zoete, tussendoortjes! Al eerder plaatsten we een recept voor suikervrije mueslirepen online en ook het recept havermoutkoekjes is populair bij jullie. Bananenbrood vind ik altijd erg lekker als tussendoortje, dus het was tijd voor een gezondere variant. Dit bananenbrood is niet alleen suikervrij, maar ook glutenvrij en daardoor extra gezond! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • Snufje zout
  • 150 gr. amandelmeel
  • 2 tl. bakpoeder
  • 15 gr. diepvries frambozen

En zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakblik in met een beetje boter en bekleed hem met bakpapier.
  2. Pureer de bananen in een keukenmachine en klop er met een garde één voor één de eieren door. Voeg een snufje zout toe en spatel er vervolgens het amandelmeel en de bakpoeder door. Roer er de frambozen door en giet het mengsel in de cakevorm.
  3. Bak het bananenbrood in 40-50 minuten gaar en goudbruin in de oven (met een satéprikker kun je testen of de cake gaar is, deze moet er droog uitkomen).
  4. Laat het bananenbrood 5 minuten staan, haal voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

Het bananenbrood kun je ongeveer 5 dagen bewaren. Verpak het brood dan wel even in wat aluminiumfolie of bewaar het in een koekblik.

Liefs,
Floortje

Suikervrij bananenbrood met frambozen

2 thoughts on “Suikervrij bananenbrood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *