Suikerbroodsterren met bosvruchten en speculaasroom

Suikerbroodsterren met bosvruchten en speculaasroom 2

Het nagerecht is het slotstuk van de maaltijd. Het moet dus lekker smaken en er leuk uitzien. Dan zit je met deze suikerbroodsterren met bosvruchten en speculaasroom goed! Ook hier gebruiken we weer de steruitsteker. Het is zo’n simpel werkje, maar het geeft een erg leuk resultaat! Mocht je een andere uitsteker hebben die past in het kerstthema kan je die natuurlijk ook gebruiken. Let wel op dat je ze goed uitsteekt anders scheurt het suikerbrood helemaal in en is het leuke effect weg.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 sneetjes suikerbrood
  • 250 gram gemengde bosvruchten (vers of diepvries)
  • 3 eetlepels speculaas- of kandijbiscuitkruimels (ik heb twee speculaasjes gepakt, aangezien ik die nog over had van Sinterklaas)
  • 200 gram crème fraîche
  • poedersuiker

Bereiden:

  1. Ontdooi de bevroren vruchten of maak de verse vruchten schoon.
  2. Rooster de sneetjes suikerbrood licht. Snijd of steek de sterren uit het brood.
  3. Klop de crème fraîche lobbig en meng de koekkruimels er doorheen.
  4. Leg de broodsterren op de borden met de bosvruchten er omheen. Serveer de speculaasroom op de broodsterren. Maak af met wat poedersuiker.

Tips:

  • Je kan ook rozijnen- of notenbrood pakken in plaats van suikerbrood. Vervang dan ook de koekkruimels door 1 theelepel speculaas- of koekkruiden.
  • Voor een slankere versie kan je de crème fraîche vervangen door magere kwark.
  • Je kan ook 1 eetlepel bessenlikeur toevoegen aan de bosvruchten.

Smakelijk!

Floortje en Marjolijn

Suikerbroodsterren met bosvruchten en speculaasroom

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *