Stoofpeertjes

Stoofpeertjes Bij ons is geen enkel kerstdiner hetzelfde, maar er is 1 bijgerecht dat elk jaar weer op tafel komt en absoluut niet mag ontbreken; stoofpeertjes. Iedereen lust ze wel en ze zijn een ideaal bijgerecht bij een uitgebreid diner, aangezien je ze zowel warm of koud kunt eten. Daarnaast smaken ze nog beter indien je ze een dag van te voren alvast maakt, aangezien de smaken dan goed in de peertjes kunnen trekken. Bewaar ze dan wel in een afgesloten bak. Heb jij ondertussen ook zin gekregen en deze heerlijke stoofpeertjes? Lees hieronder dan hoe je ze klaar maakt! Ingredi├źnten:

  • 1 kilo stoofperen, bijvoorbeeld Gieser Wildeman
  • 1 fles volle rode wijn
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 kaneelstokje

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Schil de peer en verwijder het klokhuis. Schil de peren daarna in partjes.
  2. Doe de peren samen met de suiker, het kaneelstokje en de rode wijn in een ruime pan. Breng aan de kook en laat daarna ongeveer 45 minuten stoven of tot ze gaar zijn.

Mocht je geen alcohol willen gebruiken, kan je de peertjes ook in water koken.

Smakelijk!

Liefs,
Marjolijn en Floortje

Stoofpeertjes 2

One thought on “Stoofpeertjes

  1. De fles rode wijn kan goed vervangen worden door bijvoorbeeld bramen, zwarte of rode bessen. Geeft daardoor een extra kruidige en verfrissende smaak. Kinderen hebben zo ook geen probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *