Stamppot met bosui en waterkers

Ierse stamp

Stamppot wordt veelvuldig gegeten in Nederland en zeker in de winter. Deze stamppot met bosui en waterkers is een combinatie die je niet vaak ziet. Ik kwam deze tegen in een oude Allerhande. Het leek mij wel leuk om eens een keer een andere variatie te maken. Door de bosui en waterkers krijg je een lekkere smaak. Een puree is tijdens het kerstdiner ook heel handig omdat het eigenlijk niet zo veel werk is.

Ingredi├źnten voor 4 personen:

  • 1 kilo kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 200 ml halfvolle melk
  • 1 laurierblaadje
  • 2 bosuitjes, in dunne ringen
  • 75 waterkers, steeltjes verwijderd en fijngesneden
  • 10 gram platte peterselie, fijngesneden
  • 1 klontje boter
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Kook de aardappelen in een pan met water en een snufje zout in 15-20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze daarna een paar minuten droogstomen.
  2. Zet ondertussen een pan op middelhoog vuur en doe de melk en het laurierblaadje erin. Breng zachtjes aan de kook en voeg de bosui toe. Neem vervolgens van het vuur.
  3. Verwijder de laurier uit de melk. Giet de melk over de gekookte aardappelen en voeg de waterkers en peterselie toe. Stamp met een pureestamper tot een puree. Proef de stamp en breng op smaak met peper en zout. Roer de boter door de stamp en serveer.

Smakelijk!

Floortje en Marjolijn

Ierse stamp 2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *