Stamppot groene kool met prei en wortels

Mixstamp1

Vorige week maandag hadden we al te maken met een fikse storm en ook vandaag speelt de wind weer flink op. Het is november en de herfst is echt begonnen, tijd voor stamppot dus! Terwijl ik gisteren door de AH liep, zag ik dat ze tegenwoordig stamppotmixen in de schappen hebben liggen. Zo hebben een andijviemix met tomaat & raddicchio, boerenkool met rode peper & rode paprika, en groene met prei & peen. Die laatste mix werd in het mandje gegooid en vandaag deel ik het recept met jullie. Geen hoogstaande techniek, maar gewoon simpel en lekker. Een beetje comfort food tijdens de regenachtige dagen die de komende tijd zeker gaan komen.

Voor 4-6 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1-1,2 kg. kruimige aardappelen
  • 2 el. olijfolie
  • 400 gr. stamppotmix
  • 2 tl. komijn
  • 50 ml. melk

En de bereidingswijze is als volgt:

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Verwarm ondertussen de olie in een wok en roerbak de stamppotmix voor ongeveer 10 minuten. Voeg na 5 min. de komijn toe en schep alles goed om.
  3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Meng de stamppotmix en melk door de gestampte aardappelen totdat je een smeuïge stamppot heb.

Lekker met een pittige hamburger of falafel balletjes.

Smakelijk!

Liefs,
Floortje

Mixstamp2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *