Spinaziesalade met frambozendressing

Wat een heerlijke spinaziesalade met frambozendressing! Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet zo lang verse spinazie eet. Het begon in de smoothie en als vulling voor de cannelloni. Ik vond het namelijk niet zo lekker als hij zo nat werd. Nu gebruik ik het ook in salades en voor roerbakgerechten. Ik vind het heerlijk en was dus ook benieuwd of ik het zou lusten als ik het in een salade zou verwerken. Maar dat experiment is goed gelukt! Ik maakte er een heerlijke dressing bij van frambozen en het viel goed in de smaak. Ik had zelfs nog wat dressing over, dus de volgende dag heb ik een nieuwe salade gemaakt maar dan zonder aardbeien en spek. In plaats daarvan heb ik hamblokjes gebruikt en ook die combinatie was heerlijk! De dressing heeft iets zuurs door de azijn, maar ook iets zoets door frambozen en honing. Ik ga zeker nog meer experimenteren met zelfgemaakte dressings!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 handjes spinazie
  • 1 kwart ijsbergsla
  • 2 handjes aardbeien
  • 1 avocado
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 1 handje walnoten
  • 75 gram Danish blue

Voor de dressing:

  • 60 gram frambozen
  • 25 ml witte wijnazijn
  • 25 ml olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 1 teentje knoflook

Bereiding:

  1. Maak de dressing door alle ingrediënten samen te doen in een keukenmachine. Zet daarna even apart.
  2. Bak de plakjes spek in een koekenpan tot ze bruin zijn.
  3. Snijd de ijsbergsla in reepjes en de avocado in blokjes. Was de aardbeien en snijd ze in kwarten. Doe alles samen met de spinazie in een slakom of grote schaal en bestrooi met de walnoten en de kaas. Leg de plakjes spek eroverheen.
  4. Druppel als laatste de dressing erover.

Smakelijk!

Marjolijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *