Spinazie pesto noedels

Zoals jullie al hebben gelezen woon ik sinds enkele weken op mezelf en afgelopen week kon ik dan eindelijk mijn nieuwe gasfornuis uitproberen! Na een lange dag op kantoor en nog een rondje sporten had ik geen zin om heel lang in de keuken te staan, dus het werd een snelle en makkelijke maaltijd. En snel was het zeker, want deze spinazie pesto noedels stonden in een kwartiertje op tafel! En naast dat het een hele snelle maaltijd was, was ie ook nog eens erg lekker. In plaats van de gebruikelijke pesto met basilicum, heb ik nu de helft vervangen door spinazie en dat pakte dus verrassend goed uit. Door de chilipoeder wordt de pesto wat pittiger en je zou eventueel ook een kleine rode peper kunnen toevoegen. Ik at er een stukje gegrilde kipfilet bij, maar je kan het ook vegetarisch houden en bijvoorbeeld een hard gekookt eitje toevoegen. Benieuwd naar dit receptje? Lees dan snel verder!

Voor 4 personen heb je de volgende ingredienten nodig:

  • 400 gr. noedels
  • 100 gr. spinazie
  • 50 gr. verse basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • 1 tl. citroensap
  • zout & peper
  • chilipoeder
  • sesamzaadjes

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Breng water met een snufje zout in een ruime pan aan de kook en bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan.
  2. Maak ondertussen de spinaziepesto door de spinazie, basilicum en Parmezaanse kaas in een keukenmachine fijn te malen. Voeg de citroensap toe en daarna langzaam de olijfolie zodat je een gladde pesto krijgt. Breng op smaak met chilipoeder, zout & peper.
  3. Meng de spinaziepesto door de noedels.
  4. Verdeel de noedels over 4 borden en strooi de sesamzaadjes erover.

Eet smakelijk!

Liefs,
Floortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *