Scones – Foodblogswap

April loopt alweer ten einde en wat hebben we toch een leuke maand achter de rug. Heerlijk weer, Pasen en als afsluiter aanstaande zaterdag onze allereerste Koningsdag! Op het einde van de maand is het ook altijd weer tijd voor de foodblogswap en deze maand kregen wij Marions Kitchen Stories toegewezen. Wat was ik blij, ik wilde weer eens aan de slag met zelf brood maken en de site van Marion staat vol met heerlijke broodgerechten! Ik zocht nog iets lekkers voor Pasen en toen ik deze scones zag, was de keuze snel gemaakt. En dat bleek een hele goede keuze. De scones zijn erg makkelijk te makken, hebben een lekker knapperig korstje en zijn van binnen korrelig. Heerlijk met wat opgeklopte slagroom en (zelfgemaakte) jam. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Voor 18 scones heb je de volgende ingrediƫnten nodig:

  • 350 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 85 gr. witte basterdsuiker
  • 85 gr. koude roomboter in blokjes
  • 160 ml. melk
  • 1 ei

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng het zelfrijzend bakmeel met de suiker en kneed er vervolgens de boter doorheen totdat je een kruimelig deeg hebt.
  3. Roer het ei los in een kommetje en schenk het bij de melk. Houdt 3 eetlepels apart en schenk de rest van de melk/ei bij het deeg en kneed het tot je een samenhangend deeg hebt.
  4. Bestrooi het aanrecht met wat bloem en druk het deeg gelijkmatig plat op je werkbank. Steek met een glas rondjes uit en leg ze op een met bakpapier bekleede bakplaat.
  5. Bak de scones in 15 minuten gaar en goudbruin en laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.

Mocht je scones over houden, dan kun je ze het beste bewaren in een papieren zak. Invriezen kan ook erg goed, zo kun je jezelf elk weekend trakteren op zo’n heerlijke scone.

Veel plezier met bakken!

Liefs,
Floortje

Scone_2

2 thoughts on “Scones – Foodblogswap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *