Saus van geroosterde tomaten

Saus van geroosterde tomaten

Afgelopen zondag postte ik het recept van de Chilaquiles met daarin deze saus, maar ik was even vergeten dat deze saus nog niet online stond! Gelukkig maakte Pauline mij attent op deze fout en bij dezen alsnog het recept van de geroosterde tomaten. Deze saus van geroosterde tomaten is eigenlijk een salsa. Het is alleen geen salsa voor op tafel, maar een kooksalsa. Dat wil zeggen ideaal voor in ovenschotels, op eieren of enchilada’s. Hij krijgt zijn smaak door het roosteren in een droge koekenpan. Wil je het minder pittig, dan kan je minder pepers nemen of het zaad weglaten.

Ingredi├źnten voor 1 portie 4 personen:

  • 12 grote rijpe zoete tomaten
  • 1 ui, in vieren
  • 2 rode pepers
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zeezout en peper
  • scheut rodewijnazijn
  • laurierblaadje
  • snuf rietsuiker

Bereiding:

  1. Rooster de tomaten, ui, rode pepers en knoflook in een grote droge koekenpan tot ze rondom blazen vertonen en geblakerd en zwart zijn. De knoflook en rode peper zullen eerder klaar zijn, haal ze dan uit de pan.
  2. Laat alles afkoelen en trek het vel van de groenten, verwijder eventueel het zaad uit de rode peper en pureer alles grof in een keukenmachine.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de gepureerde groente enkele minuten op hoog vuur. Zet het vuur laag en voeg ruim peper en zout, azijn en het laurierblaadje toe. Laat alles onder geregeld roeren 15-20 minuten zachtjes koken, tot het mengsel inkookt en ingedikt is.
  4. Proef en voeg eventueel een snuf rietsuiker toe.

De saus is een aantal dagen houdbaar in de koelkast en je kan hem ook goed invriezen.

Saus van geroosterde tomaten 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *