Salade met gerookte forel en nectarine

Maaltijdsalades zijn toch wel de beste manier om je restjes eten op te maken. Daarnaast kun je er eindeloos mee variëren én het is binnen no-time klaar. Perfect als avondmaaltijd na een lange dag werken, maar ook erg lekker voor tijdens je lunchpauze (houdt dan wel de dressing apart, anders wordt het zo slap). Deze salade met gerookte forel en nectarine is ook ontstaan uit simpel wat dingen bij elkaar gooien. In de koelkast lag nog een restje gerookte forel filet en een halve avocado, daarnaast had ik nog nectarines liggen die hoog nodig op moesten. Het zoute van de vis gecombineerd met het zoete van de nectarine en dan die crunchy pinda’s… Een hele goeie combinatie en eentje die in de zomer vast en zeker nog een keer gaat terugkomen!

Voor 2 personen (maaltijdsalades) heb je de volgende ingredienten nodig:

  • 200 gr. gemengde sla
  • 125 gr. gerookte forel filet
  • 100 gr. cherrytomaatjes
  • 2 nectarines
  • 1 avocado
  • 1 lente uitje
  • 4 el. (magere) yoghurt
  • ongezouten pinda’s
  • peper & zout

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Snijd de gerookte forel, nectarine en avocado in stukjes en halveer de cherrytomaatjes. Meng dit door de gemengde sla.
  2. Snijd de lente-ui in ringen en doe de helft hiervan door de sla.
  3. Voor de dressing meng je de yoghurt met de andere helft van de lente-ui en breng de dressing op smaak met peper & zout. Giet de dressing over de sla en meng het nog een keer goed door elkaar.
  4. Verdeel de sla over 2 diepe borden, maal er nog wat verse zwarte peper over en maak het af met wat pinda’s.

Smakelijk!

Liefs,
Floortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *