Roomboter kerstkrans

Deze week deelde ik al het recept voor Glühwein met jullie, maar daar hoort natuurlijk ook iets lekkers bij! Bijvoorbeeld een lekker stukje zelfgemaakte roomboter kerstkrans. Ik ben echt gek op amandelspijs! Of het nu gevulde speculaas met Sinterklaas is of een stukje amandelstol of kerstkrans met Kerstmis; voor mij hoort het echt bij de feestdagen. Zo’n kerstkrans staat ook meteen heel feestelijk op tafel. Dus haal snel alle spulletjes in huis en geniet tijdens de feestdagen van je zelfgemaakte roomboter kerstkrans.


Voor 1 kerstkrans heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 300 gr. amandelspijs
  • 1 ei, los geklopt
  • amandelschaafsel

Zo ga je te werk:

  1. Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met wat bakpapier.
  3. Meng in een kom de amandelspijs met de helft van het ei en kneed het even door, zodat je het straks goed kan vormen.
  4. Leg de plakjes bladerdeeg achter elkaar op het aanrecht en maak ze met behulp van een beetje water aan elkaar vast.
  5. Verdeel de amandelspijs over het bladerdeeg door er een lange strook van te maken. Vouw het bladerdeeg over de spijs heen en druk de randen goed tegen elkaar. Draai de uiteinden naar elkaar toe, plak ze met water water tegen elkaar en vorm er een krans van.
  6. Bestrijk met de rest van het los geklopte ei en strooi er wat amandelschaafsel over.
  7. Leg de krans op de bakplaat en bak de krans in 25-30 minuten goudbruin.

Fijne zondag nog!

Liefs,
Floortje & Marjolijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *