Rood fruit taartje

 Rood fruit taartje2
De afgelopen twee dagen plaatsten we al verschillende gerechten uit het gevogeltemenu en vandaag is het tijd voor het slotstuk van de maaltijd; het dessert. Aangezien je gasten vast al aardig vol zullen zitten, kozen we voor deze simpele rood fruit taartjes. Met deze eenpersoonstaartjes heb je geen gedoe in de keuken wie het grootste (of het kleinste) stuk krijgt, want ze zijn gewoon allemaal even groot. En zo’n minitaartje ziet er ook nog eens heel feestelijk uit! Nog een voordeel van dit dessert is dat je het al helemaal kan voorbereiden. Bewaar de bodempjes op een koele, donkere plek en het slagroommengsel en het fruit in de koelkast. Vergeet niet om de spulletjes op tijd uit de koelkast te halen, anders is het een beetje koud aan de tanden.

Voor 8 kleine taartjes of 1 grote taart heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 160 gram boter, op kamertemperatuur
  • 160 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 320 gram bloem, gezeefd + wat extra bloem voor het bestuiven
  • flinke snuf bakpoeder
  • 125 ml. slagroom
  • 2 el. kristalsuiker
  • 125 gr. mascarpone
  • 500 gr. diepvriesfruit ontdooid (bijv. bosbes/framboos)

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Voor het deeg meng je de zachte boter, basterd- en vanillesuiker met een snuf zout in een kom totdat het goed gemengd is. Voeg het ei toe en meng weer goed. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en meng het er goed doorheen zodat je een mooi soepel deeg krijgt, maar kneed het niet te lang. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het minimaal 1 uur in de koelkast liggen.
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de taartvorm in met wat boter en bestuif met wat bloem. (Wij gebruikten een ronde taartvorm met uitneembare bodem en een doorsnede van 25 cm.) Rol het deeg tussen twee velletjes bakpapier uit tot een ronde lap die iets groter is dan de vormpjes, bekleed de verschillende vormpjes met het deeg, plaats er bakpapier over en vul de vormpjes met een steunvulling. Je hebt hier speciale blindbakbonen voor, maar je kan hiervoor ook prima ongekookte rijst gebruiken. Zet de taartjes 15 minuten in de oven, haal daarna de steunvulling eruit en bak de bodempjes nog eens 5 minuten in de oven. Haal de vormpjes uit de oven en laat ze helemaal afkoelen.
  3. Klop de slagroom met de suiker tot een lobbige massa. Voeg de mascarpone in gedeelten toe en klop de room verder stijf.
  4. Verdeel het slagroommengsel over de verschillende taartjes en vervolgens verdeel je het fruit over de taartjes.

Smakelijk!

Liefs,
Marjolijn & Floortje

 Rood fruit taartje1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *