Rendang

Rendang

Iedereen die gek is op stoofvlees zou zeker eens deze rendang moeten proberen. Rendang is een traditioneel stoofgerecht uit de Indonesische keuken. En zoals wel vaker met familierecepten zijn er talloze recepten te vinden. Ik zocht er een aantal bij elkaar en maakte er mijn eigen versie van. In het Aziatische schap bij de supermarkt kun je pakjes vinden met een kant-en-klare rendang pasta, maar het is natuurlijk veel lekkerder om de pasta zelf te maken. En helemaal niet moeilijk, want je stopt alles gewoon in de keukenmachine. Hier in huis nu al een regelrechte topper die regelmatig gaat terugkeren!

Voor 4-6 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 kg. sucadelappen, in blokjes gesneden
  • 2 rode pepers
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl. kurkuma
  • 2 tl. komijn
  • 2 cm. verse gember
  • 2 el. pindakaas
  • 2 stengels sereh (citroengras)
  • 400 ml. kokosmelk
  • Gedroogde uitjes
  • Rijst

De bereidingswijze van deze heerlijke rendang is als volgt:

  1. Snijd het steeltje van de rode pepers en snijd de pepers in grove stukken. Snijd ook de uien in grove stukken en maal samen met de rode peper, knoflookteentjes, kurkuma, komijn, verse gember en pindakaas in de keukenmachine tot een dikke pasta.
  2. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit olie in een grote braadpan, bak het vlees op middelhoog vuur in circa 4 minuten rondom bruin en neem uit de pan.
  3. Doe de kruidenpasta in dezelfde pan en bak op middelhoog vuur al roerend 5 minuten aan, zodat alle smaken goed vrij komen. Voeg het vlees en de kokosmelk toe aan de pasta en roer alles goed door. Snijd met je mes de stengels citroengras in de lengte in en doe ze in de pan. Breng het rustig aan de kook, plaats een vlamverdeler onder de pan en laat het vlees minstens 3 uur sudderen. Roer het af en toe goed door en voeg indien nodig wat warm water toe.
  4. Verwijder de stengels citroengras en je rendang is klaar om geserveerd te worden.

Wij aten er gestoomde rijst, sajoer boontjes en gefrituurde uitjes bij. Het vlees was echt heerlijk mals en viel helemaal uit elkaar. Doordat het zo lang heeft gesudderd zijn de smaken van de pasta ook goed in het vlees en de saus getrokken. Ook de rest van het gezin was erg enthousiast over deze rendang en ik kreeg zelfs het compliment dat hij net zo smaakte als in het restaurant.

Kortom, een echte aanrader!

Geniet ervan en laat me even weten wat jij er van vond!

Liefs,
Floortje

Rendang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *