Ravioli lasagne

Het leuke aan koken is het uitproberen van nieuwe recepten, bijvoorbeeld door klassiekers in een nieuw jasje te steken. Dat gebeurde ook met deze ravioli lasagne. Ik had weer eens zin in lasagne, maar wilde eens een andere vulling dan de klassieke versie met gehakt. Op Pinterest kwam ik alvast de nodige inspiratie tegen. Daarnaast waren de verse pasta’s in de aanbieding bij de Albert Heijn en toen ik deze ravioli met ricotta en spinazie zag, was de keuze snel gemaakt. Deze ravioli lasagne is makkelijk te maken en je hebt slechts 4 (!) ingrediënten nodig! De kaaslaag, een combinatie van mozzarella en Parmezaanse kaas, maakt het helemaal af. Lees snel verder voor het volledige recept.

Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 – 750 gr. ravioli naar keuze (ik koos voor ricotta/spinazie)
  • 1,5 portie verse tomatensaus, warm
  • 2 bollen mozzarella, in dunne plakken
  • Parmezaanse kaas, geraspt

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Verhit de oven alvast voor op 250 graden.
  2. Zet een grote pan met water en een snufje zout op het vuur en breng het water aan de kook. Voeg de ravioli toe en kook de pasta in 3 minuten beetgaar.
  3. Voeg de warme tomatensaus toe aan de ravioli, roer voorzichtig door elkaar en giet alles in een ovenschaal. Eventueel kun je wat hamreepjes toevoegen. Verdeel de plakjes mozzarella over de ovenschaal,
  4. Bak de ravioli lasagne 15-20 minuten in de oven, of totdat de kaas volledig is gesmolten. Laat 5 minuten staan en serveer met (stok-)brood.

Smakelijk!

Liefs,
Floortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *