Pukka rode curry

pukka curry 1Twee weken terug schreef ik al een review over het nieuwste kookboek ‘Bespaar met Jamie’ van Jamie Oliver, die ik voor mijn verjaardag kreeg. Wegens drukte had ik nog geen tijd gehad om er iets uit te koken, maar na het schrijven van de review was ik zo enthousiast geworden over het boek, dat dit natuurlijk niet lang meer kon uitblijven. Tijdens het bladeren kwam ik al snel een Pukka curry met kip tegen. ‘Pukka’ is het Indiase woord voor ‘authentieke’ en dat is een goede omschrijving van deze curry. Comfort food, budget en gewoon super lekker. Jamie gebruikt voor zijn recept gele paprika’s, maar die had ik helaas niet in huis, dus gebruikte ik rode paprika’s. Wat betreft smaak zal het denk ik wel wat uitmaken, maar hij blijft superlekker en het geeft met tenminste een goed excuus om deze curry nog een keer te proberen!

Voor 4 personen heb je de volgende ingredi├źnten nodig:

  • 2 uien
  • 4 knoflook teentjes
  • 1 stukje gember, ter grootte van een duim
  • 2 rode paprika’s
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1-2 verse rode pepers
  • 1 tl. vloeibare honing
  • 1 tl. gedroogde koriander
  • 1 tl. kurkuma
  • 2 tl. kerriepoeder
  • 250 gr. kipfilet, in blokjes gesneden
  • 400 gr. kikkererwten
  • 1 tl. tomatenpuree
  • 250 gr. basmatirijst
  • olijfolie
  • evt. wat lepels yoghurt voor erbij

De bereidingswijze:

  1. Pel de uien en de knoflook, schil de gember en verwijder de zaadjes uit de paprika’s. Doe 1 ui en 1 paprika samen met de knoflook, gember en de pepers, honing en de specerijen in de keukenmachine. Verkruimel er het bouillonblokje boven en hak alles tot een fijne pasta.
  2. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak hierin de kip goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet even apart. Snijd de andere ui en paprika in blokjes en bak ze een paar minuten in de pan. Voeg dan de pasta toe en laat alles een minuut of 5 bakken.
  3. Giet er 500 ml. kokend water bij. Laat de kikkererwten uitlekken en roer ze er samen met de tomatenpuree door. Breng op smaak met wat zout & peper. Doe de kip weer terug in de pan, leg een deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen of totdat de saus is ingedikt.
  4. Zet vijftien minuten voordat de curry klaar is een pan met een snufje zout op en kook hierin de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de rode curry met rijst en eventueel wat lepels yoghurt.

Kleine tip: heb je deze pukka rode curry liever wat milder, gebruik dan maar 1 rode peper en/of verwijder de zaadlijsten uit de pepers.

Liefs,
Floortje

2 thoughts on “Pukka rode curry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *