Pruimentaart

Pruimentaart 1

Het is weer pruimentijd! Dat betekent volop pruimen in de winkel en ideaal om dus te gebruiken voor gebak. Met het heerlijke weer van de afgelopen weken moet ik zeggen dat zo’n pruimentaart de ideale traktatie is met het weekend voor de deur. Benieuwd hoe je deze eenvoudige taart zelf kunt maken?

Voor dit recept wordt het basisrecept roerdeeg gebruikt, maar in plaats van appels kiezen we nu dus voor pruimen.

Voor 1 taart heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 125 gram zachte boter
  • 125 gram suiker
  • 3 eieren
  • 200 gram bloem
  • 2 tl. bakpoeder
  • snufje zout
  • Evt. 1-4 el. melk
  • 500 gr. pruimen, gehalveerd

En zo maak je deze heerlijke pruimentaart

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Mix de boter en suiker tot een schuimig mengsel. Voeg de eieren toe en mix het geheel goed door totdat de suiker helemaal is opgenomen.
  3. Voeg de bloem, het bakpoeder en een snufje zout toe en roer het tot een samenhangend beslag. Wanneer het beslag te stroperig is, voeg er dan 1-4 el. melk aan toe.
  4. Giet het beslag in een ingevette springvorm (doorsnede van 26 cm.)
  5. Verdeel de gehalveerde pruimen (met het vruchtvlees naar boven) over het beslag en druk ze een beetje in het beslag.
  6. Zet de taart in de oven en bak hem in 40 – 5- minuten gaar. Controleer met een cocktailprikker of de taart gaar. Haal de taart uit de oven, mix wat kristalsuiker met een beetje kaneel, strooi dit over de taart en laat de taart afkoelen.

Lekker met een dot slagroom, maar zonder smaakt het ook heerlijk!

Liefs, Floortje en Marjolijn

Pruimentaart 2

2 thoughts on “Pruimentaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *