Prei-mosterdsoep

Ondanks het prachtige weer dat we afgelopen weekend hadden, kunnen we nu wel stellen dat de herfst echt begonnen is. Gisteren kwam het al met bakken uit de hemel en ook vandaag is het maar een grauwe dag. Aangezien het ook qua temperatuur allemaal wat frisser wordt, kunnen de soepkommetjes weer uit de kast gehaald worden. En omdat er niets lekkerder is dan een heerlijk pan zelfgemaakte soep, deel ik vandaag het recept voor deze prei-mosterdsoep. Een van mijn favoriete soepen, romig en door de mosterd ook een beetje pittig! En ook nog eens erg makkelijk om zelf te maken! Lees snel verder voor het recept.

Voor 4 personen heb je de volgende ingredi├źnten nodig:

  • 40 gr. boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 prei, gewassen en in hele dunne ringen gesneden
  • 250 gr. spekblokjes
  • 40 gr. bloem
  • 500 ml. water
  • 500 ml. melk
  • 3-4 el. Dijon mosterd

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Verhit de boter in een ruime soeppan.
  2. Fruit hierin de ui en spekjes zachtjes aan, maar laat de ui niet bruin worden. Voeg de prei toe en laat alles nog 5 minuten op laag vuur doorbakken.
  3. Voeg de bloem toe en laat deze gaar worden. De bloem is gaar als deze licht verkleurd is.
  4. Giet er het water en de melk bij en roer het geheel goed door. Breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Pas wel dat het door de melk niet overkookt!
  5. Roer er de mosterd doorheen en breng op smaak met peper & zout.

Wij aten deze soep als voorgerecht, maar wanneer je iets meer maakt en er een stuk brood bij pakt, dan is het ook een erg lekkere maaltijdsoep!

Hebben jullie weleens mosterdsoep op?

Liefs,
Floortje

One thought on “Prei-mosterdsoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *