Portobello met blauwaderkaas

Voor een voorgerecht kozen wij dit keer eens voor een portobello met blauwaderkaas als vegetarische variant. Als je een etentje geeft, kan het best zijn dat er vegetarische mensen komen of dat je als hoofdgerecht al vlees of vis op het menu hebt staan en je als voorgerecht iets anders wilt. Dan is deze portobello een goede keuze! Het is eigenlijk heel snel klaar te maken en wij vonden hem bijzonder smakelijk. De peer geeft een fris accent naast de pittige blauwaderkaas. Natuurlijk kan je een andere kaas kiezen, maar aangezien ik nog steeds niet bevallen ben, was dit voor ons de enige optie. Anders zou je ook kunnen denken aan roquefort of blue stilton. Maar misschien heb je nog wat kaas over van het kaasplankje van de vorige avond en dan is dat natuurlijk ook een optie! Kies wel voor een uitgesproken smaak, omdat de portobello anders maar weinig smaak heeft.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 portobello’s
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 peer, geschild en klokhuis verwijderd
  • 4 eetlepels walnoten
  • 40 gram saladecroutons naturel
  • 100 gram blauwaderkaas (ik koos Danish Blue)
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de portobello’s op een met bakpapier beklede bakplaat met de bolle kant naar beneden. Verdeel de tijm, knoflook over de portobello’s en breng op smaak met peper en zout. Druppel de olijfolie over de portobello’s en zet ze 10 minuten in de oven.
  2. Snijd de peer in blokjes van 1 bij 1 cm (brunoise). Hak de noten grof en meng met de blokjes peer en saladecroutons.
  3. Neem de portobello’s uit de oven en schep het peermengsel erin. Verkruimel de kaas erboven en zet nog ongeveer 5 minuten in de oven.
  4. Leg op elke portobello op een bordje en garneer eventueel met nog wat tijm.

Je zou de portobello kunnen serveren met een klein beetje salade waar je ook wat peer, walnoten en kaas in doet.

Smakelijk!

Floortje & Marjolijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *