Pompoenstoof

Pompoenstoof2

Vandaag alweer het 3de gerecht in onze Halloween week. Nederland stond maandag letterlijk en figuurlijk op zijn kop door de zware storm die ons landje teisterde en ook de rest van de week hebben we te maken met echt herfstweer! De temperatuur zakt verder weg en de regen klettert steeds vaker tegen het raam. En wat kun je dan beter eten dan een heerlijke stoofpot?! Daarnaast zijn stoofpotten ideaal wanneer je meerdere mensen aan tafel hebt, want je hoeft er niet steeds bij te blijven staan en kunt het prima voorbereiden. Deze pompoenstoof smaakt echt naar de herfst door de combinatie van linzen, paprika, tomatenpuree en pompoen. Hier in huis nu al een regelrechte topper die deze herfst en winter nog geregeld op het menu zal staan!

Voor 6-8 personen heb je de volgende ingredienten nodig:

  • 1 flespompoen (ongeveer 850 gr.)
  • 250 gr. chorizo, in blokjes
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 2 tl. paprikapoeder
  • 1 knoflookteentje, fijngesneden
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 3 paprika’s, in blokjes
  • 500 gr. krieltjes, gehalveerd
  • 350 ml. kippenbouillon
  • 150 ml. witte port
  • 2 blikjes linzen (800 gr. uitgelekt)

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Snijd de pompoen in parten, verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel en snijd de schil eraf. Halveer de parten in de lengte (zorg ervoor dat alle stukken even groot zijn).
  2. Bak de chorizo in een grote pan (liefst eentje van gietijzer) zonder olie of boter goudbruin en krokant. Haal de stokjes worst uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.
  3. Fruit de ui met de paprikapoeder zachtjes aan en voeg na 3 min. de knoflook toe. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 2 min. mee. Voeg vervolgens de pompoen, paprika, krieltjes, bouillon en port toe. Roer alles goed door en breng het aan de kook.
  4. Leg de deksel op het pan en laat het gerecht in 25-30 min. gaar stoven. Voeg na 15 min. de linzen toe en schep de stoofschotel regelmatig op. Wanneer de pompoen en krieltjes gaar zijn, voeg je de uitgebakken chorizo toe.

Serveer deze pompoenstoof met een lekker stuk donker oerbrood. Mocht je een keertje de vegetarische variant willen eten, laat dan de chorizo weg.

Smakelijk!

Liefs,
Floortje

Pompoenstoof1

One thought on “Pompoenstoof

  1. Pingback: (Geroosterde) pompoenpuree - Zusjes koken over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *