Pompoenrisotto

Pompoenrisotto 2

Het is weer tijd voor de pompoen! Vanaf nu weer volop verkrijgbaar en ik moet zeggen dat ik er weer echt zin in heb. Ik heb vorige week al weer de pompoensoep gemaakt en nu was het eens tijd om iets anders te proberen. In de krant staan soms ook hele leuke recepten. Zo zag ik een recept voor pompoenrisotto. Risotto kost wel even wat tijd om te maken, zeker omdat je bijna niet weg kan van het fornuis. Voor je het weet, brandt de risotto aan! Ik had nog een restje kippenbouillon van de dag ervoor en die heb ik gebruikt voor deze risotto.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 40 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram risottorijst
  • 600 ml kippenbouillon
  • 300 ml witte wijn
  • 2 takjes rozemarijn, naaldjes in stukjes gesneden
  • 1/2 flespompoen, in kleine blokjes
  • Parmezaanse kaas
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Maak de kippenbouillon en zodra de bouillon kookt, draai je het vuur helemaal laag. De bouillon laat je tijdens het maken van de risotto op laag vuur staan.
  2. Doe de olijfolie en boter in een pan en verhit. Fruit de ui hierin.
  3. Strooi de risottorijst in de pan en roer goed door totdat alle rijstkorrels glazig en glanzend zijn geworden. Voeg dan de wijn toe en laat de alcohol verdampen. Draai het vuur laag.
  4. Voeg de pompoenblokjes en de rozemarijn toe. Voeg daarna telkens een soeplepel bouillon toe en roer even. Als de risotto het vocht heeft opgenomen voeg je een nieuwe lepel toe. Je bent klaar als de pompoen en risotto beetgaar zijn.
  5. Rasp de Parmezaanse kaas boven de risotto, schep door, draai het vuur uit en laat nog even met de deksel op de pan staan.
  6. Verdeel over 4 borden en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

Wil je een vegetarische risotto maken, gebruik dan paddenstoelen- of groentebouillon.

Smakelijk!

Marjolijn

Pompoenrisotto

2 thoughts on “Pompoenrisotto

  1. Pingback: (Geroosterde) pompoenpuree - Zusjes koken over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *