Pompoenquiche met geitenkaas

Een quiche is eigenlijk niet veel werk om te maken. Daarom is deze pompoenquiche met geitenkaas ideaal voor een doordeweekse avond. Het meeste werk kost het schoonmaken van de pompoen, maar zodra alles in de quichevorm zit en het in de oven gaat, heb je tijd om alles op te ruimen en de tafel te dekken. Zodat je helemaal klaar bent als het uit de oven komt! Ik was helaas wel vergeten om de quichevorm in te vetten, dus hij kwam niet zo geweldig uit de vorm, maar hij was wel lekker. Ik ga hem zeker nog een keer maken en dan zorgen dat ik de vorm invet!Ingrediënten voor 4 personen:

  • 6-8 plakjes deeg voor hartige taart
  • 1/2 potje zongedroogde tomatentapenade
  • 1/2 oranje Hakaido pompoen (ongeveer 400 gram), in stukjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel honing
  • 100 ml slagroom
  • 1 ei
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de quichevorm in en bekleed de vorm met het deeg. Besmeer de deegbodem met de tapenade.
  2. Schep in een schaal de pompoen om met de ui, knoflook, olijfolie, honing en zout en peper naar smaak. Verdeel de groenten over de deegbodem.
  3. Meng de slagroom met het ei en schenk dit langzaam over het groente-mengsel. Verkruimel de geitenkaas grof boven de quiche.
  4. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in ongeveer 35 minuten bruin en gaar.

Smakelijk!

Marjolijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *