(Geroosterde) pompoenpuree

Oktober is de maand van de pompoen. En al zie je de flespompoen tegenwoordig bijna het hele jaar door in de winkel liggen, voor mij is de pompoen een echte herfstgroente! Het leuke aan de pompoen is dat je er zoveel kanten mee op kunt. Zo kun je er een heerlijke soep van maken, maar je kunt de pompoen ook verwerken in pasta’s, rijstgerechten en stoofschotels. Of je roostert hem lekker in de oven en eet het met een stukje vlees of vis. Kortom; een heel veelzijdige groente! Vandaag deel ik het recept van geroosterde pompoenpuree, wat als prima basis voor heel veel gerechten kan dienen, maar ook erg lekker is als bijgerecht met een stukje vlees en wat (gebakken) aardappeltjes. Benieuwd naar dit makkelijke recept? Lees dan snel verder!

Je hebt de volgende ingredi├źnten nodig:

  • 1 grote flespompoen
  • Olie (zonnebloem- of olijf)
  • Zout & peper
  • Scheutje melk

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Verwarm de oven voor op 200-250 graden.
  2. Halveer de pompoen en verwijder de pitten en de draderige binnenkant. Doe de pitten in een apart schaaltje, deze kun je later roosteren! Snijd met een scherp mes de schil eraf of gebruik een dunschiller. Ik gebruik zelf een dunschiller, zo verspil je geen pompoen en het werkt zeker met een flespompoen erg makkelijk.
  3. Snijd het pompoenvlees in blokjes en leg ze in een ovenschaal. Strooi er wat zout & peper over, giet er een beetje olijfolie over en hussel alles goed door elkaar.
  4. Rooster de pompoen 30 minuten in de oven of totdat deze zacht is. Pureer vervolgens de zachte stukjes pompoen met een staafmixer tot een gladde puree. Eventueel kun je nog een scheutje melk toevoegen om de puree helemaal glad te maken. Proef of er nog wat zout of peper toegevoegd moet worden en genieten maar!

Voor een super snelle pompoenpuree ga je als volgt te werk:

  1. Halveer de pompoen zoals hierboven beschreven, doe de stukjes in een pan met een klein laagje water en kook de stukjes pompoen in 1-15 minuten gaar en zacht.
  2. Pureer de stukjes pompoen vervolgens met een staafmixer tot een gladde puree. Afhankelijk waar je de puree voor wilt gebruiken (zoet of hartig) kun je hem op smaak brengen met zout & peper.

Smakelijk!

Liefs,
Floortje

One thought on “(Geroosterde) pompoenpuree

  1. Pingback: Halloween pompoencupcakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *