Pizza met pittig gehakt

Misschien kom je net thuis na die gezellige vrijdagmiddagborrel of heb je een vermoeiende werkweek achter de rug. Er zijn genoeg redenen om het begin van het weekend goed in te luiden. Daar hoort natuurlijk ook een échte weekend-maaltijd bij en pizza schaar ik zeker in die categorie. Om niet steeds voor de standaard pizza-toppings te gaan, koos ik deze keer voor een pizza met pittig gehakt en champignons. Misschien ben je hem al eerder tegengekomen in het fotodagboek van Marjolijn, maar vandaag deel ik het recept met jullie. Zelf het pizzadeeg maken, kost je wel iets meer tijd, maar de smaak maakt dit eindelijk dubbel en dwars goed! Natuurlijk kun je ook altijd voor de kant-en-klaar bodems uit de supermarkt gaan. Wanneer de pizza klaar is, druppel je er nog wat knoflooksaus over en het feest kan beginnen! Benieuwd geworden naar het recept? Lees dan snel verder.

Voor 1 middelgrote pizza heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 x basisrecept pizzadeeg of gebruik kant-en-klaar bodems uit de winkel
  • 1/2 portie zelfgemaakte tomatensaus
  • 250 gr. mager rundergehakt
  • 1 tl. chilivlokken
  • 1 tl. paprikapoeder
  • peper & zout
  • 100 gr. champignons, in 4-en gesneden
  • geraspte kaas
  • knoflooksaus voor erbij

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Maak het pizzadeeg en de tomatensaus volgens recept en zet apart.
  2. Verwarm de oven voor op de hoogste stand van de oven met de bakplaat in de oven.
  3. Verhit een braadpan op laag vuur en bak hierin de gehakt rul. Voeg de champignons toe en bak alles goed door. Doe de kruiden erbij en breng op smaak met peper & zout.
  4. Rol het pizzadeeg uit op een stuk bakpapier. Verdeel er een flinke eetlepel tomatensaus over en vervolgens het gehaktmengsel. Strooi er wat geraspte kaas over en bak de pizza in 15-20 min. goudbruin en gaar.
  5. Druppel een paar eetlepels knoflooksaus over en klaar is je pizza met pittig gehakt.

Fijn weekend!

Liefs,
Floortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *