Pittig eenpansgerecht met couscous

Pittig eenpansgerecht met couscous 8-5

Op sportdagen maak ik altijd makkelijke maaltijden, die niet te lang duren of een te ingewikkelde bereiding hebben. Dit pittig eenpansgerecht met couscous is een goed voorbeeld hiervan. Hartstikke snel klaar, met lekkere ingrediënten en ideaal als je terugkomt van het sporten en honger hebt! Ik had geen tijd meer om naar de slager te gaan en bij de supermarkt hadden ze geen chorizoworstjes. Ik heb dus toen gekozen voor chipolataworstjes en dat smaakte ook prima, toch ga ik het nog een keer proberen met de chorizo.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien, in ringen
  • 4 chorizoworstjes of chipolataworstjes, in plakjes
  • 1/2 theelepel gedroogde chilivlokken
  • 2 theelepels rozemarijnnaalden
  • 400 gram couscous
  • 680 ml kippenbouillon
  • aioli voor erbij

Bereiding:

  1. Verwarm de olie op een matig hoog vuur in een diepe antiaanbakpan. Voeg ui, chorizo, chilivlokken en rozemarijn toe en bak 7-9 minuten, tot de worst en ui mooi bruin zijn.
  2. Voeg couscous en bouillon toe. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 7-8 minuten zachtjes pruttelen, tot de bouillon is opgenomen.
  3. Schep in diepe borden en geef er aioli bij. Hierdoor wordt het lekker smeuïg.

Smakelijk!

Liefs,
Marjolijn

Pittig eenpansgerecht met couscous 8-5 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *