Pindarisotto

Toen ik deze pindarisotto voor het eerst tegenkwam op Pinterest was ik niet meteen enthousiast. Toch heb ik het recept een volgende keer wel opgeslagen om er eens iets mee te doen. Nu was het echt al heel lang geleden dat we risotto op hadden, dus ik had echt zin in risotto. En in plaats van een oud vertrouwd recept te koken, koos ik voor deze pindarisotto. En ik werd niet teleurgesteld! Wat was dit lekker! Het water loopt me nu weer in de mond als ik dit zit te typen. Zoals altijd denk ik als ik de risotto opschep, dit is nooit genoeg. Maar zodra de bodem van het kommetje in zicht is, zit ik toch weer vol! Het is een lekker kommetje bomvol smaak. Ik kan dit recept echt aan iedereen aanbevelen!

Ingredi├źnten voor 4 personen:

  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels currypasta
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • 250 gram risottorijst
  • 250 gram shii-take
  • 50 ml sojasaus
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 liter paddenstoelenbouillon
  • gefrituurde uitjes

Bereiding:

  1. Verhit de sesamolie in een pan en fruit kort de knoflook aan. Zorg dat de knoflook niet verbrandt!
  2. Voeg vervolgens de paprikapoeder, pindakaas, currypasta en bruine suiker toe en roer tot een dikke bruine pasta ontstaat. Bak dit even kort aan.
  3. Voeg de risottorijst en de paddenstoelen toe en schep het goed om. Laat de korrels glazig worden op halfhoog vuur.
  4. Doe de sojasaus en kokosmelk erbij en roer tot het vocht voor een groot deel is opgenomen. Voeg hierna steeds een soeplepel bouillon toe en roer tot het is opgenomen voordat je weer vocht toevoegt. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer een 20 minuten.
  5. Als de rijst klaar is, schep het in 4 kommetjes en garneer met de gefrituurde uitjes.

Smakelijk eten!

Marjolijn

2 thoughts on “Pindarisotto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *