Perenkruimeltaartjes

Perenkruimeltaartjes 2Als er bezoek komt, wil ik ze graag iets lekkers voorschotelen. Het liefst zelfgemaakt natuurlijk! Ik dacht dat het niet veel werk zou kosten om deze perenkruimeltaartjes te maken, maar doordat ik niet oplette, moest ik het deeg twee keer maken! Ik deed het in de keukenmachine en mixte het veel te lang zodat het geen kruimeldeeg meer was, maar 1 grote homp… En in plaats van te werken met het mislukte deeg, besloot ik het opnieuw te maken. Weer alles opnieuw afwegen en nu nog een keer in de keukenmachine, maar goed opletten dus! Uiteindelijk vielen de perenkruimeltaartjes erg in de smaak, maar ze waren wel erg machtig!

Ingrediënten (4 personen):

  • 4 stevige rijpe peren, geschild en in blokjes
  • 2 eetlepels honing
  • 100 gram koude boter
  • 100 gram suiker
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel Chinese 5-spices
  • 4 ovenschaaltjes, van ongeveer 10 cm doorsnede

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de blokjes peer in een kom met de honing.
  2. Vet de ovenschaaltjes in met een beetje van 100 gram boter. Verdeel de blokjes peer over de 4 schaaltjes.
  3. Meng de boter met de suiker, bloem en de Chinese 5-spices in een keukenmachine of met de hand tot een kruimelig deeg.
  4. Verdeel het deeg over de peer en bak de taartjes in ongeveer 30 minuten in de oven goudbruin. Laat de taartjes dan 10 minuten afkoelen en serveer.

Smakelijk!

Marjolijn

Perenkruimeltaartjes

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *