Pastasalade met tomaat en mozzarella

Pastasalade met tomaat en mozzarella 2

Deze pastasalade met tomaat en mozzarella is heerlijk voor op een warme dag. En aangezien het deze week nog goed weer wordt, kan je lekker genieten van deze pastasalade. Aangezien het sneller donker wordt en je optimaal wil genieten van het zonnetje, is het een idee om deze pastasalade ’s ochtends of de avond ervoor te maken. Zo kun je nog lekker buiten eten en hoef je niet meer in de keuken te staan! Ik heb eens gekozen voor een aparte vorm pasta, maar je kunt natuurlijk ook penne, fusilli fo schelpjespasta gebruiken. Net wat jij lekker vindt of wat je nog hebt staan.

Ingredi├źnten voor 4 personen:

  • 250 gram casarecce siciliane
  • 2 bakjes verse basilicum
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4-5 eetlepels olijfolie
  • 3 bosuitjes, in ringetjes gesneden
  • 4 tomaten, in blokjes gesneden
  • 2 bollen mozzarella, uitgelekt

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pureer 1 bakje basilicum met de knoflook, citroensap, de olijfolie en 2 eetlepels water tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Giet de pasta af en meng meteen in een schaal met de dressing. Laat minstens 20 minuten afkoelen.
  4. Scheur de rest van de basilicum in stukken. Schep vlak voor het serveren de bosui, de tomaat, de mozzarella en de basilicum door de salade. Breng op smaak met peper en zout.

Mocht je nog salade over hebben, neem het de volgende dag in een bakje mee naar het werk of naar het strand!

Smakelijk!

Marjolijn

 

 

Pastasalade met tomaat en mozzarella

One thought on “Pastasalade met tomaat en mozzarella

  1. Wow wat is dit lekker zeg! Zo simpel, zo puur en zo smaakvol.
    Deze salade gaat hier vaker op tafel komen. Dank voor het recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *