Pastasalade met gerookte kip en crème fraîche

O boy, de zomer is nu echt begonnen! Wat zijn we de afgelopen dagen toch getrakteerd op prachtig weer en ook de komende dagen beloofd veel goeds. Afgelopen vrijdag had ik een meidenavond in American style, kortom, iedereen moest iets te eten meenemen. Nou, dat laat ik me als foodie natuurlijk geen 2x zeggen haha. Ik besloot voor een lekker pastasalade met gerookte kip en crème fraîche te gaan. Deze variant is hier al talloze keren op tafel verschenen en ik weet dat ie het ook erg goed doet bij Marjolijn. Eventueel kun je nog wat zongedroogde tomaatjes toevoegen, maar natuurlijk kun je erin stoppen wat je zelf het lekkerste vindt. Wanneer je deze pastasalade van te voren alvast klaarmaakt, kunnen de smaken goed intrekken, zo wordt ie nog lekkerder! Opnieuw een aanradertje, zeker met de zomerse temperaturen van aankomende week! Benieuwd naar het recept? Kijk dan snel verder.

Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig

  • 300 gr. pasta (ik gebruikte penne)
  • 125 gr. cherrytomaatjes
  • 160 gr. gerookte kip
  • 2 bosuitjes
  • 1 blikje mais, uitgelekt
  • 125 ml. crème fraîche
  • cashewnoten
  • peper & zout
  • olijfolie

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een ruime pan met wat zout gaar, spoel af onder koud water en laat verder afkoelen
  2. Snijdt de gerookte kip in blokjes, de bosuitjes in ringen en halveer de cherrytomaatjes.
  3. Voeg alle ingrediënten toe aan de pasta en schep alles goed om. Roer er de crème fraîche door en breng het geheel op smaak met olijfolie en peper & zout.
  4. Zet de pastasalade weg in de koelkast, zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Haal 15 min. voor het serveren uit de koelkast, zodat het op temperatuur kan komen.

Geniet van het mooie weer!

Liefs,
Floortje

3 thoughts on “Pastasalade met gerookte kip en crème fraîche

  1. Hallo Floortje, heb net het recept uitgeprint. Ga in het weekend aan de slag. Je hoort van me. Goed weekend allemaal. Vriendelijke groet.

    Eva Bartelings.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *