Pastaovenschotel met tonijn en olijven

Pastaschotel met tonijn en olijven

Pasta vind ik een van de meest ideale gerechten voor doordeweeks, aangezien het snel klaar is en je volop kunt variëren wat betreft de ingrediënten. Klein nadeel is dat pasta niet echt super gezond is als je nog volop bezig bent met het kwijtraken van de feestkilo’s.  Zeker niet met zo’n overheerlijke, maar tegelijkertijd o zo vette, roomsaus. Dat moet toch anders kunnen en tijdens mijn speurtocht op het internet kwam ik deze pastaovenschotel met tonijn en olijven tegen van de Weight Watchers. Een gezonde pastaschotel, waarbij de saus helemaal bestaat uit tomaten, uitproberen dus. Ik dacht eerst dat 50 gram pasta per persoon niet genoeg zou zijn, maar we hielden zelfs nog een restje over! Blijkbaar is het lichaam al snel gewend aan minder pasta/rijst en dat is toch een hele fijne bijkomstigheid! Zijn jullie al nieuwsgierig geworden naar het recept? Lees dan snel verder!

Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • olie, om in te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 knoflook teentje
  • 800 gr. tomatenblokjes
  • 3 el. tomatenpuree
  • peper & zout
  • gedroogde kruiden (bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, Italiaanse kruiden)
  • 300 gr. tonijn, in eigen nat (uitgelekt gewicht)
  • 200 gr. fusilli (andere pasta kan evt. ook)
  • 50 gr. zwarte olijven, klein gesneden
  • 125 gr. mozzarella, in dunne plakjes gesneden

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een pan met water aan de kook.
  2. Verhit wat olie in een diepe pan (bijvoorbeeld een wok) en fruit hierin de ui zachtjes aan. Pers de knoflook, voeg toe aan de ui en laat het nog 1 minuutje fruiten. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en laat zachtjes pruttelen, totdat de saus begint in te dikken.
  3. Giet de tonijn af, verdeel in stukken en voeg de tonijn toe aan de tomatensaus. Breng de saus op smaak met peper & zout en de gedroogde kruiden.
  4. Kook ondertussen de fusilli de helft van de aanbevolen kooktijd (ongeveer 4-5 minuten) en giet af.
  5. Roer de fusilli door de saus en voeg de olijven toe. Schep alles in de ovenschaal, verdeel de mozzarella erover en bak 10-15 minuten in de oven.

Hebben jullie nog ideeën voor gezonde pastagerechten?

Liefs,
Floortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *